Honeywell lanceert in de Verenigde Staten de slimme thermostaat genaamd Lyric. het eerste gerichte schot van Honeywell richting Nest met hun slimme thermostaat die al een aantal jaren op de markt is en onlangs nog is overgenomen door Google.

Helaas is de Lyric thermostaat nog niet meteen in Nederland verkrijgbaar. Deze biedt nogal wat voordelen ten opzichte van de normale kamerthermostaat die we gewend zijn. het meeste haal je uit de thermostaat door deze te combineren met de bijbehorende smartphone app. Hiermee kun je op afstand de temperatuur regelen. Via geofencing, een virtueel hekwerk om je woning, regelt de Lyric automatisch de temperatuur, wanneer hij ziet dat er niemand thuis is. Ben je ’s avonds onderweg naar huis, dan gaat de temperatuur weer omhoog, zodat het weer aangenaam is wanneer je thuis komt.

De Lyric app op een iPhone 5s

De Lyric kost in de Verenigde Staten $ 279 en is daarmee net iets duurder dan de Nest thermostaat. De Europese  uitrol staat op de planning voor 2015.

Honeywell heeft ook nog het Evohome systeem dat wat uitgebreider is en ondersteuning biedt voor verschillende zones waardoor het mogelijk verschillende ruimtes, onafhankelijk van elkaar te kunnen verwarmen.