August wilt als één van de eerste de markt gaan veroveren met hun smart lock. Al een hele tijd kijk ik uit naar de August, duurt het ontwikkeltraject langer dan gepland. De eerste leveringen stonden gepland voor eind 2013, toen werd het voorjaar 2014. Inmiddels staat er alleen nog 2014 op de website. Het is echter wel goed dat ze gaan voor kwaliteit en niet het zo snel mogelijk lanceren van het product.

Wat maakt dit slot nou zo speciaal, en waarom kijk ik er reikhalzend naar uit? De smart lock koppel je via bluetooth met je smartphone waardoor het mogelijk wordt voor het slot, wanneer je met je handen vol met boodschappen in de buurt komt, automatisch te ontgrendelen. Je hoeft dus in nooit meer te grabbelen naar je sleutelbos.

August-Smart-Lock-app

Ook is het mogelijk anderen, tijdelijk of op gezette tijden, toegang te geven, waardoor ook zij de deur automatisch kunnen ontgrendelen. Zelfs als je niet thuis bent! Je krijgt via de bijbehorende smartphone app een melding wie van je vrienden is gearriveerd.

Het nadeel voor ons in Europa is dat het deurslot wat hier gemeengoed is, het insteekslot, niet geschikt is. Ik ben dus ook zeer benieuwd wanneer de August daarvoor geschikt wordt gemaakt, of dat er voor ons een alternatief slot beschikbaar is, die wel geschikt is.

Ook ben ik benieuwd wat dit bijvoorbeeld voor een invloed heeft op de inboedelverzekering en hoe verzekeraars tegen deze nieuwe markt aankijken.